Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 12 NOVEMBER

Tot het eind van de maand gaat de politie Vlaamse Ardennen meer snelheidscontroles houden in de zone-30 in Oudenaarde. De volledige stadskern maar ook de Prins Leopoldstraat en Galgenstraat zijn een zone-30. De snelheidcontroles komen er omdat de nodige mentaliteitswijziging nog niet bij alle bestuurders is doorgedrongen.

Binnen de Vlaamse Ardennen wordt gewerkt aan een mobiliteitsplan voor het openbaar vervoer dat tegen 2023 zal klaar zijn. Voor Ronse en de ruime regio zijn mindermobielenvervoer en een expres bus naar Oudenaarde alvast twee opvallende onderdelen. Ook een belbus zit in het plan.

Balls&Glory komt naar Ronse, in een pop-up versie van 14 december tot en met 9 januari. Het restaurant zal z’n intrek nemen in het châteaux Renaissance op het Aimé Delhayeplein. In het restaurant wordt slow food fast served geserveerd, de keuken van weleer in een hedendaags jasje.

Octave Lemoine en Georgette Fort hebben de expo’s waarmee de voorbije 70 jaar gemeenschapsleven in de parochie De Klijpe wordt gevierd geopend. Het paar gaf als eerste 70 jaar geleden hun ja-woord in de Onze-Lieve-Vrouw Altijddurende Bijstand kerk. Nog tot en met zondag zijn er tal van activiteiten.

11.11.11. heeft gisteren biljetten van 11 euro en bloemzaad uitgedeeld op de wekelijke markt van Oudenaarde. Door het uitdelen van de 11 euro briefjes kan een gesprek over de internationale solidariteit aangeknoopt worden. In de 11 euro briefjes zitten bloemzaadjes. Wie die plant investeert in een symbolische duurzame investering in een betere wereld.

Het restaurant Paul De Pierre in Etikhove is de grote winnaar van de Spaanse Copa Jerez. Dat is een internationale wedstrijd die chefs en sommeliers test op hun talent om sherry en gerechten te combineren. De chef en sommelier van Paul De Pierre kwamen als beste uit de bus.

Vier atleten van de Recrean Skippers uit Oudenaarde zijn vanavond te zien in de vierde live-show van Belgium’s Got Talent. Of de vier doorstoten kaan de eindrondes kan u mee beslissen. Maar de deelname is niet alleen een geweldige ervaring voor de vier, het is ook een mooie promotie voor de sport in het algemeen.

©VlaamseArdennen1