Nieuws

NIEUWS 17 MEI

In Horebeke heeft Groen haar plannen voor een nieuw Kerkplein voorgesteld. Het moet een plein worden voor de mensen en geen ordinaire straat. Er was een bevraging bij de inwoners en architect Johan Carrijn tekende de plannen uit.

Binnenkort starten de werken voor de doortrekking van het fietspad tussen Kluisbergen en Avelgem. Voor het einde van het jaar moet het ontbrekende stukje klaar zijn, dat trouwens op Waals grondgebied ligt. Dan zal je onbezorgd kunnen fietsen van Oudenaarde naar Kortrijk.

Er zijn dieven aan het werk geweest in de Zwalmbeekhoeve van Mieke Verniest. Drie jaar geleden werd ze verkozen tot de Schoonste boerin van Vlaanderen. Ze gingen aan de haal met de kassa. Er zat wel geen geld in, maar intussen is de boerin haar gerief wel kwijt.

Op de parking van depannagedienst Alvis in Oudenaarde heeft zaterdagnacht een wagen vuur gevat.  De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere voertuigen. Het vuur ontstond waarschijnlijk door een technisch defect, er raak niemand gewond.