Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 31 AUGUSTUS

Sam De Pessemier een vader uit Mullem maakt zich bezorgd over hoe kinderen veilig met de fiets naar Oudenaarde geraken, nu de scholen weer gaan beginnen. Hij reed samen met z’n zoon het traject Mullem – Oudenaarde en ze botsten op versperringen en omleidingen. Tal van gevaarlijke punten voor fietsers. Schepen van Mobiliteit Peter Simoens belooft dat tegen morgen het parcours veilig zal zijn.

Blijft de kiosk in het Bruulpark of wordt hij afgebroken ? Als het van schepen Ignace Michaux afhangt blijven beide pistes open. De stedelijke commissie ruimtelijke ordening vindt alvast dat de kiosk moet afgebroken worden. De kiosk werd in 1966 gebouwd.

Zondagvoormiddag zijn maar liefst 224 voertuigen beboet voor te snel rijden in de Ommegangstraat in Ronse. Daarbij waren 161 motorrijders, deelnemers van het Kortrijks Vlastreffen. Maar liefst 31.8 procent van de 704 gecontroleerden gingen de bon op. Eén motorrijder reed 110 per uur, waar in de Ommegangstraat maar 50 is toegestaan.

De Steinerschool De Ringelwikke in Ronse krijgt 43.000 euro voor verbouwingen. De school aan de Elzeelsesteenweg krijgt de extra subsidie van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Het extra geld is welgekomen voor de verbouwingen aan de school.

In de nacht van zondag op maandag is een bestuurder in de gracht gereden in de Avelgemstraat in Kluisbergen. De man liet zijn lichte vrachtwagen achter en ging naar huis. Bij aankomst van de brandweer stootten ze op een gesloten wagen. De politie vond de man thuis, hij legde een negatieve alcoholtest af.

©VlaamseArdennen1