Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 AUGUSTUS

De politie heeft in het centrum van Ronse in een rijwoning verschillende dieren in beslag genomen. Dit gebeurde omdat de dieren verwaarloosd werden. Het gaat om meerdere honden, cavia’s en konijnen.

Door de voorspelde hittegolf past de stad Oudenaarde de openingsuren van het recyclagepark aan. Tot en met zaterdag is het open vanaf 9u ipv 12u30. Het park sluit ook vroeger, tot en met zaterdag om 14u.

Er zal dit jaar geen Valiezekoers in Mullem zijn. De kans is groot dat de gekste wielerwedstrijd van Vlaanderen ophoudt te bestaan. De organiserende jeugdvereniging De Vliegende Arend gooit immers de handdoek in de ring als er zich geen nieuwe mensen aanbieden. Er zijn 51 edities van de Valiezekoers geweest.

Nu het warme weer in aantocht is, wordt nogmaals benadrukt dat zwemmen in de Donkvijver of het Liedtspark verboden is. Wie op de Donkvijver wil watersporten moet ook een zwemvest dragen, behalve de windsurfers en windfoilers.

Meer dan 600 mensen waren zondag aanwezig op het ontbijt van de Pelikaanrunners. Dat werd georganiseerd ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Op 19 maart willen ze met drie teams starten in de 100 km-run voor Kom Op Tegen Kanker. Daarvoor hebben ze 7500 euro nodig.

©VlaamseArdennen1