Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 DECEMBER

Er kan vandaag verkeershinder zijn op de N60 tussen Oudenaarde en Gent. Er staat immers een protestactie van landbouwers gepland vanaf de middag. Vanaf het Moriaanshoofd zal een colonne richting Gent rijden over de N60, na een rondrit in Gent komen de tractoren terug naar hun vertrekplaats.

Wie vanaf vandaag een Kadobon Ronse koopt van 50 euro, krijgt een bon van 10 euro cadeau. De stad maakt hiervoor een budget van 20.000 euro vrij. Dat betekent dat de eerste 2000 bonnen zullen kunnen gisteren van een gratis cadeaubon van 10 euro. Met de actie wil schepen van lokale economie Brigitte Vanhoutte de lokale handel en horeca ondersteunen.

Chiro Schorisse krijgt nieuwe lokalen. Ze zullen in 2023 hun vijftigste verjaardag kunnen vieren op een nieuwe stek. Die komt aan de Heirwegstraat, waar het gemeentebestuur van Maarkedal grond kocht me een totale oppervlakte van 30 are.

Albert Heijn is momenteel aan het verbouwen in het retailpark langs de N60 in Oudenaarde. Bedoeling is dat daar begin volgend jaar een nieuwe vestiging komt van de Nederlandse warenhuisketen. Albert Heijn is tevens op zoek naar veertig werknemers voor Oudenaarde.

©VlaamseArdennen1