Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 2 DECEMBER

Corona treft nu ook de gevangenis van Oudenaarde. 120 van de in totaal 165 gedetineerden moeten in quarantaine. Dat gebeurt na verschillende besmettingen en er werd nu beslist om vijf van de zes secties in quarantaine te plaatsen.

De grote werken aan het elektriciteitsnet in Ronse zijn afgerond. Netbeheerder Fluvius bouwde nieuwe schakelposten in de Zonnestraat en de industriezone Klein Frankrijk. Deze werden verbonden met een volledig gemoderniseerd transformatorstation in de Kapellestraat.

Het is momenteel opletten voor valse uitnodigingen en telefoontjes in verband met de boosterprik. Met de valse uitnodigingen per mail proberen oplichters je bankgegevens te bemachtigen, altijd checken of de email van het juiste email adres verstuurd werd. Met de telefoontjes proberen oplichters je te laten bellen naar dure betaalnummers.

De werken aan het nieuwe vrijetijdscentrum De Maalzaak in Maarkedal lopen op hun eind. De opening is voorzien op 22 januari. De vaste gebruikers zullen er zelfs al vanaf 10 januari hun intrek kunnen nemen. Wie een zaal wil reserveren in De Maalzaak, kan vanaf nu terecht op de website van de gemeente : https://maarkedal.be/nl/vrije-tijd/de-maalzaak

Vanaf maandag starten de voorbereidingen voor de bouw van de fietserstunnel in Leupegem. De dokter Honoré Dewolfstraat is vanaf maandag een éénrichtingsstraat. Dat zal twee weken het geval zijn. Op dit ogenblik worden voorbereidende werken getrofffen aan de elektriciteits-, water- en telecomvoorzieningen.

Meer dan 50 tractoren uit de Vlaamse Ardennen zijn gisteren van ’t Moriaanshoofd vertrokken richting Gent om er te protesteren. De tocht op de N60 verliep zonder incidenten, maar zorgde wel voor een file op de gewestweg.

©VlaamseArdennen1