Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 30 NOVEMBER

Er vallen voorlopig geen ontslagen bij Balta in Oudenaarde, onder meer deze Balta divisie werd verkocht aan het Britse bedrijf Victoria. Ook de naam Balta wordt overgenomen door de Britten. De werknemers zullen hun huidige loon- en arbeidsvoorwaarden kunnen behouden.

Winterlicht 21, de kerstmarkt van Ronse op 17, 18 en 19 december zal enkel doorgaan op de Kleine Markt. Drank en eten zal uitsluitend voorzien worden in de horecazaken volgens de geldende coronaregels. De optredens van de professionele artiesten gaat wel door. De chalets op de grote Markt worden dus geschrapt.

In Remparden, een zone 30 in Oudenaarde rijdt ruim 13 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Op basis van de afgelopen twee weken worden er procentueel de meeste overtredingen begaan. Sinds half november controleert de politie Vlaamse Ardennen doelgericht de zone 30’s.

Ronse wil dat de stationsomgeving wordt vernieuwd en uitgroeit tot een aantrekkelijke en levendige buurt. Het stadsbestuur organiseert daarom een conceptstudie waaraan elke burger kan deelnemen. Er is een vragenlijst terug te vinden op Ronse.be

©VlaamseArdennen1