Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 AUGUSTUS

Er komt volgend jaar opnieuw een Valiezekoers in Mullem. De oproep naar nieuwe vrijwillIgers vorige week heeft gewerkt. Er zijn heel wat mensen komen opdagen die hun schouders willen zetten onder de organisatie. De gekste wielerwedstrijd van Vlaanderen kan dus blijven doorgaan.

Vanaf 1 september wordt 1e schepen Ignace Michaux burgemeester in Ronse. Dat zorgt voor verschuivingen binnen de bevoegdheden van de CD&V schepen. Ignace Michaux neemt de bevoegdheden van huidig burgemeester Luc Dupont over en voegt er ook de Bommelsfeesten aan toe. Eerste schepen wordt Jan Foulon, die alle bevoegdheden van Ignace Michaux overneemt, behalve dus de Bommelsfeesten. Nieuwkomer Patrice Dutranoit krijgt milieu, ruimtelijke ordening, stedenbouw en financiën. Mobiliteit gaan naar Joris Vandenhoucke.

Bij een verkeersongeval in Kruishoutem is een wagen over de kop gegaan in de Olsensesteenweg. Een kleine wagen reed richting Kruishoutem, week rechts van de weg af en raakte een boom, daarna ging de auto over de kop. De bestuurder raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

©VlaamseArdennen1