Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 OKTOBER

Een chauffeur die richting Brakel reed heeft brokken gemaakt in de nacht van dinsdag op woensdag. Een eerste ongeval met vluchtmisdrijf gebeurde ter hoogte van de Brouwerij Roman. Wat verderop in het centrum van Zegelsem ging het opnieuw fout, hij ramde een stelling, tolde en kwam tegen een verlichtingspaal tot stilstand. De dertiger werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Vanaf vandaag is er Rollin’ Sales in Ronse. Dat betekent dat er tot met zondag kan geshopt worden aan braderieprijzen in het centrum. Zondag zullen er ook oldtimers opduiken in het centrum zowel wagens als tweewielers. Er zijn gekke fietsen voor kinderen en een heuse rondrit met fietsen uit de goeie ouwe tijd met de bijpassende wielertruien.

De bibliotheek en de VZW Jotie T’Hooft Poëzieprijs organiseren zaterdag allerlei activiteiten om hulde te brengen aan de dichter. Om halftien is er een wandeling met gids die start aan het MOU. Om 11u onthult schepen Stefaan Vercamer een gedicht op Joties rustplaats, om 19 u is er een poëtisch-muzikale hulde. Daarna gaat een muzikale optocht naar het oud Onze-Lieve-Vrouwehospitaal, waar er om 20u een feestprogramma voorzien is.

Supermarktketen Jumbo heeft in Ronse z’n dertiende winkel in België geopend. De Nederlandse warenhuisgroep heeft in Nederland meer dan 700 winkels. Er was enorm veel belangstelling voor de opening van de winkel in Ronse, op de parking was geen plaats meer vrij.

In de Deinzestraat in Ooike heeft gisterenochtend een vuilniswagen vuur gevat. De chauffeur merkte op dat het brandde in de laadruimte. De brandweer haalde het brandende afval uit het voertuig en kon het blussen. De vrachtwagen zelf werd hierdoor gevrijwaard.

Naar aanleiding van de Week van de Markt zijn er vandaag op de wekelijkse markt en morgen op de Boerenmarkt in Oudenaarde prijzen te winnen. De marktkramers zullen spaarkaarten uitdelen, met drie stempels bij verschillende marktkramers kan je al in de prijzen vallen. De hoofdprijs bedraagt 200 euro.

©VlaamseArdennen1