Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 8 OKTOBER

In Ruien zijn gisteren in de Hoogweg drie inbrekers betrapt. De inbraak werd gepleegd rond tien voor acht ’s avonds. De daders werden opgeschrikt door de bewoners en sloegen op de vlucht met een donkerblauwe BMW. Het zou gaan om drie jongeren met getaande huidskleur. Wie iets gezien heeft kan bellen naar het nummer 101.

Een jongen van 11 is in Ronse klem komen te zitten onder een betonblok. De jongen was aan het spelen op het spoorwegdomein naast het treinstation van Ronse. De betonblok van gestapelde treinbielzen kwam om onbekende reden op hem terecht, de jongen werd met complexe breuken overgebracht naar het UZ Gent.

Tijdens de flitsmarathon werden in Ronse 196 bestuurders geflitst. Er werden zo’n 2100 voertuigen gecontroleerd. De pijnlijkste plek was de gewestweg N36 ter hoogte van de Klijpe, daar reed 16.3 procent van de bestuurders te snel in de bebouwde kom. In de Oswald Ponettestraat, een zone 30, kreeg 12.5 procent van de chauffeurs een boete.

Maarkedal wordt niet genoemd in de fusieplannen die Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Kruisem en Kluisbergen hebben. Burgemeester Joris Nachtergaele is wel voor intense samenwerking, maar een fusie is een stap te ver. Hij houdt het liever bij nabijheid, het vertrouwde en het kleinschalige. Ook op financieel vlak zou het geen goede zaak zijn voor Maarkedal.

De bouw van een 46 meter hoge diepvriestoren aan de Paalstraat  in Eine stuit op protest van de omwonenden. De NV Meat & Storage DC heeft een omgevingsvergunning voor de bouw aangevraagd. Volgens de omwonenden zal de toren voor visuele hinder zorgen, want het wordt meteen het hoogste gebouw in Oudenaarde na de Walburga kerktoren. De bouw zal ook voor nog meer vrachtverkeer zorgen.

In Maarkedal zijn tijdens de flitsmarathon woensdag 60 chauffeurs betrapt die te snel reden. De grootste boete gaat naar en chauffeur die 86 kilometer per uur in de bebouwde kom. De politie heeft 471 voertuigen gecontroleerd op vier verschillende plaatsen.

©VlaamseArdennen1