Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 DECEMBER

Studenten kunnen vanaf half december weer terecht in de rode zaal van het jeugdcentrum Jotie in Oudenaarde om te studeren. Op donderdagen 12, 19 en 26 januari en zaterdagen 21 januari en 4 februari is het blokhuis wel gesloten. Het blokhuis is open van 14 december tot 31 januari.

De kerstboom op de Grote Markt in Ronse werd geschonken door de Waalse gemeente La Roche. Tijdens de overstromingen in juli voor jaar trok een ruime delegatie uit Ronse naar La Roche om te helpen opkuisen in de plaatselijke school. De Bommelsverenigingen hielden een grote inzamelactie. Uit dankbaarheid heeft de gemeente La Roche nu een grote kerstboom geschonken.

De aangepaste plannen voor de Sportsite Kortekeer in Maarkedal voorzien in veel plaats voor voetbal. De vorige plannen met onder meer ook een finse piste en padelterreinen werden slecht onthaald door Agentschap Natuur en Bos. Nu komt een groot kunstgrasveld van 100 op 60 meter en op het onderste deel een kleiner veld voor de jeugd. De kantine wordt gerenoveerd en er wordt gekeken voor een kiss&Ride zone en een globaal mobiliteitsplan.

In de Oudestraat in Ronse heeft de directrice van de Woonmaatschappij Vlaamse Ardennen de eerste steen gelegd van een nieuwbouwproject. Tegen eind 2023 moeten daar 16 sociale huurappartementen klaar zijn. In Ronse staan 900 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning.

Leden van Soroptimist Oudenaarde-Vlaamse Ardennen planten nu zaterdag zo’n 700 bomen boven Edelareberg in Oudenaarde. Ze doen dit samen met de milieuvereniging Natuurpunt. Bedoeling is dat het bos in de toekomst nog groter wordt en dat de fauna weer kansen krijgt door het inheems loofboombos.

©VlaamseArdennen1