Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 6 OKTOBER

Komt er een fusie tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem ? Deze gemeenten vormen de politiezone Vlaamse Ardennen. Er komt nu een studie naar de haalbaarheid van een fusiegemeente met een goeie 60.000 inwoners. NVA Oudenaarde reageert alvast kritisch.

Het vaccinatiecentrum in het COC in Ronse gaat nog door tot 11 november. Op 27 november zijn er in het COC de Bommelsverkiezingen, daarna worden er op een bescheiden niveau opnieuw prikken gezet. De feestzaal zal ook deels gerenoveerd worden eind dit jaar.

De speelhal Golden Palace Casino nu nog gelegen op de Grote Markt in Ronse verhuist tegen eind november naar de César Snoecklaan. Ze zullen de vroegere gebouwen van Brantano betrekken.

De politie houdt een nationale flitsmarathon vandaag, ook in onze regio wordt er geflitst, dat hebben zowel Politie Ronse als de politiezone Vlaamse Ardennen aangekondigd. Deze laatste zegt zelf mee te doen met MAX power.

Gisteren betoogden landbouwers op verschillende plaatsen in Vlaanderen dat was ook in Ronse het geval. Ze klagen de te lage vergoeding voor hun producten aan. In Ronse is net een nieuwe Jumbo geopend en dat zien de landbouwers niet graag, volgens hen verkopen ze vooral Nederlandse producten. De kans op een prijzenslag, waar de landbouwers de dupe van zijn, wordt weer groter.

©VlaamseArdennen1