Nieuws

NIEUWS 26 JANUARI

De Prosper De Maeghtwandeling van Wandelclub Hanske De Krijger op 6 februari kan niet doorgaan. De Stad Oudenaarde geeft geen toestemming voor de organisatie door de stijging van de coronabesmettingen de afgelopen dagen. Als alternatief zullen opnieuw enkele coronawandelingen aangeboden worden, die mensen op een zelfgekozen tijdstip en op eigen tempo kunnen wandelen.

De man die maandag het kinderdagverblijf  Glorieux in Ronse binnendrong is doorverwezen naar een psychiatrische instelling. Hij viel het personeel noch de kinderen lastig maar gooide op verschillende plaatsen met meubilair en vertrok daarna. De politie kon de man op camerabeelden herkennen en kon hem thuis oppakken.

Afgelopen weekend zijn drie café beboet wegens het niet naleven van het sluitingsuur. Ruim een uur na 23u was er in de drie cafés nog licht en klanten. De politie heeft de uitbaters een boete van 750 euro gegeven, de klanten moesten elk 250 euro betalen. Het gaat om twee cafés in Wortegem-Petegem en 1 in Kluisbergen.

Tijdens het Weekend zonder alcohol achter het stuur hebben agenten van de politiezone Vlaamse Ardennen 144 chauffeurs doen blazen, 139 bliezen ‘safe’. Eén bestuurder had zo diep in het glas gekeken dat hij meteen zijn rijbewijs mocht inleveren voor vijftien dagen. De controles gebeuren op de Deinsesteenweg in Kruisem, de Oudenaardseweg in Wortegem-Petegem en de Ronseweg in Oudenaarde.

In het zwembad Sportoase heropenen vrijdag alle recreatieve zones, zoals de glijbanen. Daarmee zal het volledige zwembelevingsaanbod opnieuw beschikbaar zijn. Een Covid Safe Ticket voor het zwembad is niet verplicht, maar wel de mondmaskerplicht in de publieke ruimtes en de social distancing.

Bij snelheidscontroles in Ronse mogen 120 chauffeurs een boete in de bus verwachten. In de Rode Mutslaan reed bijna 12% te snel, daar is 50 km per uur toegelaten. Op de Doorniksesteeweg 11 procent, 1 wagen reed er 106 km per uur in plaats van de 70 toegestane. Ook op de Ninoofsesteenweg reed bijna één op tien te snel.

Actiegroep Climaxi wil dat de Ronsenaars bezwaar aantekenen tegen de aanvraag voor omgevingsvergunning van de firma Utexbel. De firma moet en nieuwe omgevingsvergunning voor vijf jaar aanvragen voor de site in de César Snoecklaan. Utexbel blijft volgens de actiegroep ongezuiverde afvalstoffen lozen in de Molenbeek.

In Ronse hebben inbrekers maandagnacht acht fietsen gestolen uit de toonzaal van fietsenhandel De Visscher Sport. Deze zaak is gelegen op de hoek van de Zonnestraat en de Victor Lagachestraat. Er is veel schade aan de toegangsdeur, die met een koevoet werd geforceerd. De fietsen hebben een totale waarde van 2500 euro.

©VlaamseArdennen1