Nieuws

NIEUWS 28 FEBRUARI

De sportraad van Oudenaarde kiest vanavond om half acht de sportfiguren van het jaar. Door corona gebeurt dit online. De 14e editie is dan ook te volgen via oudenaarde.be. Er zijn trofeeën voorzien voor acht categorieën.

Het rommelt bij SK Ronse, er zijn de fusiegesprekken met KVV Vlaamses Ardennen en nu laten enkele spelers weten dat ze niet meer betaald worden. Ook het bestuur houdt de lippen op elkaar. Voorzitter Patrick Decuyper laat wel weten dat de wedstrijd morgenavond tegen KSV Oudenaarde zal gespeeld worden.

De leerlingen van het Bernardustechnicum hebben 400 nestkastjes in elkaar getimmerd. Volgende week zullen die een plaats krijgen in de stad. De Jeugdraad wil immers vogels helpen bij het vinden van een broed- en schuilplaats in de stad Oudenaarde.

In Oudenaarde start Unizo, dat is een ondernemersvereniging, met een nieuwe lokale ploeg. Bedoeling van de bestuursploeg is om de lokale ondernemers dichter bij elkaar te brengen en hun belangen te behartigen. Davy Cnudde wordt de nieuwe voorzitter van Unizo Oudenaarde.

Schepen Filip Meirhaege zit op 3 februari samen met het Agentschap Natuur en Bos over het Sportpark Kortekeer in Maarkedal. Het gaat om cruciaal overleg, als er geen goedkeuring komt, zal de pauzeknop moeten ingedrukt worden. In dat geval ligt de weg open voor KVV Vlaamse Ardennen om de fusie met KSK Ronse naar een beslissende fase te laten evolueren.

Het goedkoopste rusthuis in de regio is woonzorgcentrum De Linde in Ronse. Aangezien de accommodatie niet recent is, wordt de prijs niet geïndexeerd en komt de dagprijs op 46 euro voor een eenpersoonskamer. Er zijn wel plannen om een nieuw rusthuis te bouwen.

De eerste rit van de Baloise Belgium Tour wielrennen komt aan in Louise-Marie. Ook vorig jaar kwam de eerste rit al in Maarkedal aan, al was dit beperkt voor het grote publiek door corona. Woensdag 15 juni zal intussen al bij de wielerliefhebbers in regio in hun agenda staan.

De Woeker in Oudenaarde opent de deuren met maximaal 150 toeschouwers, dat is 70 procent van de capaciteit van de zaal zegt cultuurschepen Stefaan Vercamer. Er staan de komende weken mooie namen geprogrammeerd, meer info op https://www.dewoeker.be

©VlaamseArdennen1