Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 23 NOVEMBER

De kinderen die naar kinderopvang ‘t (B)engeltje in Leupegem gingen kunnen hulp krijgen van een psychopedagoog. Deze specialist moet ouders helpen om signalen te herkennen die wijzen op een slechte behandeling. De crèche moest de deuren sluiten door mishandelingen. De Stad Oudenaarde heeft intussen al opvang gevonden voor 50 kinderen die vroeger naar ‘t (B)engeltje gingen.

Bij Century 21 in de Abeelstraat in Ronse kan je op 30 november en 3 december speelgoed binnenbrengen. Sinterklaas zal het speelgoed overhandigen aan de vzw Moeders voor Moeders. Het moet wel gaan om speelgoed dat nog in degelijke staat is en nog kan gebruikt worden.

Nu zaterdag kan je naar de Klijpekerk voor het Kinderkorenfestival ‘Hand in hand’. De Klijpekerk in de Zonnestraat in Ronse zal vijf koren ontvangen. Het gaat om een initiatief van Herman De Croo Centrum. Meer dan 150 kinderen brengen met professionele muzikale begeleiding een gevarieerd repertoire en eindigen met een samenzang.

Omloop Kluisbergen wordt 50 en dat werd gevierd in het gemeentehuis. Prominenten en leden waren aanwezig. Ooit zakten 13 000 wandelaars af naar Ruien. Tegenwoordig worden vier seizoentochten georganiseerd voor 5000 wandelaars.

Na twee jaar afwezigheid door corona was er in juni opnieuw de Adriaen Brouwerrun van de Materrunners. De opbrengst van dit jaarlijks wandel- en jogevenement gaat naar een goed doel. Dit jaar is S.O.S. Wilde Dieren Geraardsbergen de gelukkige, ze kregen een cheque van 2500 euro overhandigd.

Ronde Tafel Oudenaarde gaat nu zaterdag speelgoed inzamelen. Het speelgoed zal verdeeld worden onder kinderen bij wie Sinterklaas anders moeilijk op bezoek kan komen. Van 9 tot 15 uur zullen leden van de Ronde Tafel het speelgoed in ontvangst nemen op het Droesbekeplein, achter het Centrum Ronde Van Vlaanderen.

©VlaamseArdennen1