Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 29 JANUARI

De 54 jarige vrouw uit Eine die verdacht wordt van brandstichting bij haar naaste buren is voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde verschenen. Een auto en een carport gingen in de vlammen op. De vrouw had op het moment een slaapstoornis en was aan het slaapwandelen, ze kan zich niets herinneren van de feiten. De openbare aanklager vraagt dan ook de vrijspraak.

De Marnixring Ronse Taalgrens heeft uit de inzendingen voor de Gedichtendag 2022 een gedicht gekozen dat niet werd genomineerd door de jury van de Gedichtendag. Martin Henrist uit Ronse werd de gelukkige winnaar met het gedicht ‘Laat ons in het bos schuilen’. Hij kreeg een boekenbon van 100 euro.

Het is week van de poëzie en Groen-gemeenteraadslid Eric Meirhaeghe vindt dat er in Oudenaarde ook een stadsdichter moet komen. Poëzie staat veel dichter bij de mensen dan men denkt, hij gaat daarom het aanstellen van een stadsdichter voorleggen op de gemeenteraad van maandag.

De nu 100 jarige Francesca Struye ging net na de Tweede wereldoorlog met een Belgische delegatie naar Finland, om te onderhandelen over de houtimport naar België. Ze was één van de eerste vrouwen in de internationale diplomatie. Ze is net 100 geworden, volgt nog altijd de actualiteit en woont in Triamant in Ronse.

©VlaamseArdennen1