Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 27 JANUARI

Geen zwaar verkeer meer over Ohioplein in Eine. Binnenkort komt er een tonnagebeperking in de Ankerstraat en het Ohioplein. Het zwaar verkeer zal er dan niet meer langs kunnen. Nu rijden nog geregeld zware trucks van een steenbakkerij door de straat en over het plein. En dat zorgt voor hinder.

Paul Henri Cuvelier van het restaurant Paul De Pierre in Etikhove is verkozen tot beste sommelier van Oost-Vlaanderen. Op 7 maart wordt uit de provinciale laureaten de nationale winnaar gekozen.

De politie van Ronse verzamelt gegevens via de nieuwe elektronische snelheidsborden die op de invalswegen of aan scholen staan. Bij het voorbijrijden zien de chauffeurs niet alleen hun snelheid, maar die gegevens worden ook naar de politie doorgestuurd. Zo kunnen ze de plaatsen zien waar veel overtredingen zijn, en kan daar gericht een flitscontrole gebeuren.

Het Stadsgedicht 2022 in Ronse heet Onverveerd en werd geschreven door Anne-Marie Steenbergen uit het Nederlandse ’s Hertogenbosch. De traditionele gedichtenwandeling zal ook dit jaar vervangen worden door een digitale versie.

De spoedafdeling van het AZ Oudenaarde heeft z’n bezieler en oprichter uitgewuifd. Eddy De Jonghe stond 30 jaar aan het hoofd van de afdeling die hij zelf destijds oprichtte. In die carrière heeft hij veel leed gezien, maar de mensen kunnen helpen blijven wel de mooiste herinneringen. De man gaat na een carrière van 42 jaar met pensioen.

Nu zaterdag is er in Ronse Sports on stage, waar de beste sportprestaties beloond worden met een trofee. Omwille van corona zal dit digitaal gebeuren. Sports on stage wordt georganiseerd door de stedelijke sportraad en stedelijke sportdienst. De proclamatie start om 20u en is te volgen op de facebookpagina van de sportdienst. De presentatie is in handen van Janne Michels.

©VlaamseArdennen1