Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 APRIL

De vzw Wagenschot kan nog 33 jaar in het provinciaal domein Heynsdaele in Ronse blijven. Ze hebben ook nog een campus in Eke-Nazareth. De vereniging geeft begeleiding en zorg aan jongeren met gedragsproblemen. De provincie heeft de erfpachtovereenkomst verlengd. In het gebouw zitten ook de vijfde en zesde leerjaren van het bijzonder onderwijs van KBO Oudenaarde en de dansgroep van Isabelle Beernaert.

Het stadsbestuur van Oudenaarde onderzoekt of het beeld Dieu Fleuve, in gips, van Johan Tahon een vaste plek kan krijgen in het MOU. Het beeld was de blikvanger op de Universus expo. Volgende week kan je in het MOU terecht voor Beestig! Een tentoonstelling van een dertigtal wandtapijten uit Oudenaarde, Edingen en Geraardsbergen waarin dieren een hoofdrol spelen.

Morgen is er in Melden weer de Koppenbergtocht. Het gaat om één van de wandelklassiekers in de Vlaamse Ardennen. De organisatie is in handen van de Oudenaardse wandelvereniging Hanske De Krijger. Starten kan aan het Dorpshuis De Linde, er zijn afstanden van 5, 10 , 15 , 18, 24 of 30 kilometer.

De bekende Ronsische meubelzaak Makri is verkocht. Johnny Duquin liet z’n levenswerk over aan de 42 jarige Jochen Deschodt, die al in de sector werkzaam was. Johnny Duquin is intussen 60 en werkte 40 jaar in zijn bedrijf.

©VlaamseArdennen1