Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 25 SEPTEMBER

Dit weekend mag je maar 50 rijden op de N60 tussen de rotonde de Bruwaan en het kruispunt ’t Peerdeken. Oorzaak van de snelheidsbeperking zijn de werktuigendagen, daar worden dit weekend zo’n 70 000 bezoekers verwacht. En om alles veilig te laten verlopen, maar je dus maar 50 rijden op de N60.

Het bestuur van het Davidsfonds Maarkedal doet de boeken dicht. Uit 2 vergaderingen was immers gebleken dat een verdere werking met het huidige bestuur niet meer haalbaar was. De afdeling zal wel onder de vleugels van het nationale bestuur blijven bestaan.

Dagmar Beernaert van Vooruit wil dat de subsidie die de Stad Oudenaarde geeft aan het zwembad Sportoase naar omlaag gaat. Sportoase heeft in september zijn tarieven fors verhoogd. Met de verlaging van de subsidie toont de Stad dat ze de tariefverhoging niet ziet zitten. Beernaert zal het voorstel tot verlaging van de subsidie voorleggen op de komende gemeenteraad.

Vandaag is het in Volkegem kermis. De Belleman, de Airkesmachine en de reuzen zullen de kermis kleuren. Er is ook een rommelmarkt en een zoektocht. De kermis is een organisatie van Fiertelcomité De Lustige Zwervers.

©VlaamseArdennen1