Nieuws Wortegem-Petegem

BEWEEGBANK IN DOMEIN DE GHELLINCK

In Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem kan je de hele maand mei, de beweegbank uitproberen. Het gaat om een combinatie van een klassieke zitbank en een bewegingstoestel. Ouderen als jongeren kunnen er op een snelle en eenvoudige manier meer door bewegen. Via een QR code kunnen gebruikers hun ervaring delen. Ondermeer op basis daarvan zal beslist worden of de beweegbank al dan niet blijft staan.

Bewegen in open lucht is meer dan ooit belangrijk voor jong en oud en het is meegenomen als dit ook nog samen kan. “Hiervoor is de beweegbank ideaal. De beweegbank is een combinatie van een klassieke (buiten)zitbank waarop je kan uitrusten én een bewegingstoestel. Dit maak het functioneel voor zowel de actieve sporter als de recreatieve wandelaar. Zo willen we mensen stimuleren om op een eenvoudige en snelle manier meer te bewegen, zegt schepen van Sport Maarten Van Tieghem.

Op de beweegbank van het Leuvense bedrijf IPitup bevinden zich ook infopanelen met afbeeldingen van laagdrempelige oefeningen. “Dankzij de eenvoud van de oefeningen zijn deze ook haalbaar voor senioren,” vult schepen van Senioren Isabelle Van den Dorpe aan,” en zij komen graag eens in ons prachtige Domein de Ghellinck een korte wandeling maken. De oefeningen zijn overigens ontwikkeld op basis van de World Health Organisation-beweegrichtlijnen.”