Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 SEPTEMBER

De Arteveldehogeschool uit Gent opent een satellietcampus in Oudenaarde. Die is gevestigd in de gebouwen van Aarova. Nu is er 1 graduaat opleiding, maar dat moeten er in de toekomst meer worden. Over 3 tot 4 jaar moet het gebouw van Aarova een volwaardige satellietcampus zijn.

De Aarova Short Rally in Oudenaarde en Kruisem is dit jaar afgelast. Dat laat organisator Superstage weten. Normaal gaat de rally door in september, even werd gedacht hem uit te stellen tot oktober. Maar dat lag moeilijk, daarom dat besloten is de rally uit te stellen naar volgend jaar.

Vrijdag gaat in Ronse het laatste pleinconcert van dit jaar van start. Je kan op de Grote Markt genieten van folkband Ashling en funkband Otomachine. Op het middenplein komt een covid safe zone. Deze is enkel te betreden met een coronapas of en volledige vaccinatiekaart.

In de gevangenis van Oudenaarde hebben gedetineerden virtueel een koers op rollen gereden tegen een team van justitiemedewerkers en justitieminister Vincent Van Quickenborne. Zes gevangenen, The Breakaway had hen uitgedaagd. Het team justitie haalde de overwinning.

Een koorkap die al eeuwenlang wordt bewaard in de Sint-Martinuskerk in Ronse zal tentoongesteld worden in het Museum voor Wandtapijten en Textielkunsten Tamat in Doornik. Daar wordt een tentoonstelling gehouden rond liturgische gewaden uit de 18e eeuw. De koorkap uit de Sint-Martinuskerk wordt één van de pronkstukken.

De gemeente Maarkedal heeft de veiligheid in de schoolomgevingen verhoogd door het aanbrengen van uniforme markeringen. Het gaat om groene markeringen aangebracht op de toegangswegen en rond het zebrapad.

©VlaamseArdennen1