Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 SEPTEMBER

De werktuigendagen in Heurne zijn gisteren uitstekend gestart met meer bezoekers dan normaal op een eerste dag. Er wordt zelfs gesproken van een recordopkomst. Ook vandaag mag je maar 50 rijden op de N60 tussen de rotonde de Bruwaan en het kruispunt ’t Peerdeken. Oorzaak van de snelheidsbeperking zijn de werktuigendagen, daar worden dit weekend zo’n 70 000 bezoekers verwacht. En om alles veilig te laten verlopen, maar je dus maar 50 rijden op de N60.

In Eine gaat vandaag de Fietel door, na een jaar van onderbreking. De koddige Fietel waar de plaatselijke toestanden en figuren grappig op de korrel worden genomen. Ze zijn in Eine al toe aan de 167ste Fietel, opmerkelijk dit jaar is dat er maar liefst drie groepen majorettes deelnemen.

Zaterdag was er in tweede klasse de derby van de Vlaamse Ardennen: Ksv Oudenaarde – Ksk Ronse.
Eindstand  3-1. Goals: Lekhechine 1-0, Cambier 2-0, Van Herreweghe 3-0, Amarildo op strafschop 3-1,
Voor Ksv Oudenaarde is dit de eerste zege van dit seizoen.

Vandaag wordt in Ronse de startmeeting gegeven voor een nieuwe plaatselijke afdeling van het Vlaams belang. Een van de sprekers is nationaal voorzitter Tom Van Grieken. Dat niet iedereen blij is met z’n komst blijkt uit een spandoek die aan de dakgoot van ’ t kapittel is gehangen. Daar gaat de meeting door,  op de spandoek staat een tekst met een verwijzing naar een uitspraak van de nationaal voorzitter.

©VlaamseArdennen1