Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 SEPTEMBER

Dit weekend zijn er in Heurne de 35ste Werktuigendagen. Het gaat om het grootste landbouwevent van Europa. Er worden 70.000 bezoekers verwacht. Dat zijn niet alleen landbouwers, maar ook andere toeschouwers voor onder meer de vierhonderd oldtimers. Het terrein is toegankelijk op zaterdag en zondag van 9 tot 18, enkel met Covid Safe Ticket.

Nu zaterdag is het feest voor de mountainbikeliefhebbers, en niet zondag zoals gisteren gemeld. Biking@Ronse organiseert namelijk de Classic Tour door de Vlaamse en Waalse heuvels rond de Hermesstad. Er kan gekozen worden tussen vier afstanden. Voor kinderen is er een apart traject van 20 km.  Vertrekpunt is sporthal ’t Rosco aan de Leuzesesteenweg.

Vanavond wordt in Kaffee Hyppo, in de Sint-Walburgastraat, een bevrijdingsfeest georganiseerd. Het gaat om een openluchtfeest met oa. Troubleman, Tars en Boo-Lee. Toegang is gratis, maar je hebt wel een Covid Safe Ticket nodig.

Nu zaterdag is er de 2e editie van de Green Tour in en rond Oudenaarde. Er is teven een expo van 100% elektrische en waterstofvoertuigen op de Markt. De organisatie is in handen van Kiwanis Adriaen Brouwer. De opbrengst gaat naar het goede doel. Meer info op http://www.greentour.be

Zondag is er in de Qubus in Oudenaarde de spirituele expo van het tijdschrift Bloom.  Met het tijdschrift en de expo wil de uitgever de spirituele wereld toegankelijk maken voor alle lagen van de bevolking. En zeker nu, een tijd waar iedereen op zoek is naar antwoorden. De expo loopt zondag van 10 tot halfzes.

©VlaamseArdennen1