Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 FEBRUARI

Er is vandaag de hele dag verkeershinder in de Nederenamestraat. Farys moet er dringend een waterlek herstellen ter hoogte van de Puithoekstraat. Een groot deel van Oudenaarde kreeg door het lek geen of minder druk op het water. Door een voorlopige herstelling is dit opgelost. Vandaag gaan technici het lek definitief herstellen. Dat heeft gevolgen voor de waterbevoorrading en het verkeer.

Burgemeester Joris Nachtergaele heeft de oppositie uitgenodigd om met alternatieven te komen voor het sportpark Kortekeer. Hij deed de oproep na kritiek van KoMop Maarkedal over de aanpak van het project. Ze verwijten de bestuursmeerderheid zich te veel geconcentreerd te hebben op de Kortekeer en niet op andere locaties binnen de gemeente.

Fietsers krijgen in de Oudenaardse centrumstraten en -pleinen voorrang. Want deze worden fietszones, ze geven ook het tempo van het verkeer aan. In een fietsstraat mag gemotoriseerd verkeer de fietsers immers niet inhalen. Fietsers bepalen de snelheid, die niet hoger dan 30 km per uur mag zijn. Fietsstraten zijn in de regio Vlaamse Ardennen nog maar weinig ingeburgerd.

De bibliotheek van Oudenaarde heropent op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart in het gerenoveerde vLEESHUIS. De langverwachte opening op de Kleine Markt van Oudenaarde zal er een zijn met een klank- en lichtspel op de gevels van het gebouw. Door problemen met de aannemer bleef de bibliotheek veel langer dicht dan aanvankelijk voorzien.

©VlaamseArdennen1