Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 25 FEBRUARI

In Ronse kan je vanaf nu elke betalende parkeerplaats ook betalen via een sms of via een app. De werkwijze is terug te vinden op elke parkeerautomaat. Met een sms of de app betaal je steeds de effectief geparkeerde tijd en je hebt geen munten nodig. Tevens kan je de parkeersessie beheren op afstand.

Wortegem-Petegem heeft de beweegbank, die vorige zomer een maand op proef stond, aangekocht. De beweegbank staat in Domein De Ghellinck en je kan er terzelfdertijd op uitrusten en in beweging blijven. Het is dus functioneel voor zowel de actieve sporter als de recreatieve wandelaar weet Marten van Tieghem, schepen van sport in Wortegem-Petegem.

In het voorjaar trekken padden vanuit hun droge schuilplaats, voor hun winterslaap, naar beken en poelen om er te paren en eitjes te leggen. In Kluisbergen in Paddenbroek wordt daarom een paddenoverzetactie georganiseerd. De padden worden in emmers opgevangen, om ze daarna veilig de straat over te zetten. In Ronse wordt de Riekestraat tussen de Scherpenberg en de Zandstraat tot 15 maart zelf helemaal afgesloten voor het verkeer, om de padden hun ding te kunnen laten doen.

©VlaamseArdennen1