Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 19 DECEMBER

De brandweer heeft gisteren water moeten pompen uit de restaurantboot De Jachthaven in Oudenaarde. Een voorbijganger had opgemerkt dat de boot ging schuinliggen en dreigde te zinken. De brandweer ontdekte dat een waterleiding door de vrieskou was gesprongen en het ruim vol met water aan het lopen was. Twee zware pompen moesten ingezet worden.

Afgelopen weekend was er Winterlicht in Ronse. Dat zorgde voor veel sfeer en gezelligheid in de Vrijheid. Op de Grote Markt was er hierdoor minder volk, wat wordt aangekaart door enkele horeca-uitbaters. Volgens schepen Aaron Demeulemeester is de keuze voor de kerstmarkt gevallen op de Vrijheid en Kleine Markt, omdat dit een buurt is met kleine straatje. Er zijn gedurende het jaar tal van activiteiten op de Grote Markt.

Dit weekend is een zwaar ongeval gebeurd aan de Stadstuin in Ronse. Een bestuurder van een Audi botste er eerst tegen betonblokken om daarna tot stilstand te komen tegen een verlichtingspaal, die door de zware shock afknapte. Politie, MUG en ziekenwagen kwamen ter plaatse.

©VlaamseArdennen1