Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 23 FEBRUARI

De Recrean Skippers hebben het goed gedaan op het provinciaal kampioenschap. De beloften haalden op het kampioenschap voor 12-15 jarigen een zilveren en bronzen medaille. Met deze puike prestaties zijn ze meteen ook geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap rope skipping eind mei en een selectie voor het open Europees kampioenschap deze zomer in Slowakije.

Toneelvereniging ’t Podium uit Ronse brengt de komende weken de tragikomedie Pier van Jan Sobrie in zaal De Brug in Kluisbergen. Twee jaar geleden moesten door corona de activiteiten noodgedwongen worden stopgezet. Op dat ogenblik waren de voorstellingen van Magasin General bezig.

De webcam die gericht is op het nest slechtvalken in de Walburgatoren is er weer 24 op 24u. Het broedseizoen van de slechtvalken breekt weer aan en heel wat vogelliefhebbers volgen de slechtvalken. De webcam is terug te vinden via Oudenaarde.be in het tabblad wonen & leven.

De politie van Ronse is op zoek naar getuigen van een inbraak in de Sint-Martensstraat. Dieven braken binnen op maandag tussen 5 en 15u. Al wie iets verdacht heeft gezien kan contact opnemen met de politie van Ronse. Ook het slachtoffer van de inbraak roept iedereen op om zoveel mogelijk tips te geven.

Bij snelheidscontroles in Ronse zijn snelheden tot 150 kilometer per uur gemeten. Dat gebeurde op de Doorniksesteenweg, op de Ninoofsesteenweg reed een voertuig 118 per uur, in de Zandstraat was de hoogste gemeten snelheid 102 km per uur. Ook waar 50 km per uur toegestaan is werden hoge snelheden gemeten : 81 op de Elzeelsesteenweg en de Rode Mutslaan, 67 in Broeke en 64 in de Viermaartlaan.

©VlaamseArdennen1