Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 FEBRUARI

Bewoners van de woonzorgcentra Meerspoort en Scheldekant kunnen voortaan gebruik maken van nieuwe duofietsen. Deze werden aangeschaft via een crowdfunding. Nu is het wachten op het mooie lente weer en op vrijwilligers die aan het stuur willen zitten om een ritje met de bewoners te maken.

In Ronse is de Sint-Martensbeek vervuild met mazout. De vervuiling op de grens met Saint-Sauveur werd opgemerkt door rattenvangers. Bij verbouwingswerken aan een woning in de buurt moet iets misgelopen zijn. Hoeveel mazout er in de beek is terechtgekomen is onbekend. De brandweer, politie en stedelijke milieudienst kwamen ter plaatse.

Ename neemt morgen afscheid van de 89 jarige overleden pastoor Armand Durieu. De man was er 25 jaar dorpspastoor. Hij was er zeer geliefd en betrokken bij het verenigingsleven. In 2010 ging hij met pensioen. In de Sint-Laurentiuskerk is er morgen zijn uitvaart.

De komende vijf weken wordt er gewerkt aan het dak van het AZ Oudenaarde. Dat raakte in februari vorig jaar beschadigd door stormwinden. De hoofdingang blijft toegankelijk, de binnenkoer wordt afgezet met hekken.

Door snoeiwerken zal de Pontstraat in Wortegem-Petegem nu maandag en dinsdag afgesloten worden voor het verkeer tussen de Stuivenbergstraat en de Peerdekouterstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Peerdekouterstraat, Gaverstraat en Stuivenbergstraat.

In Leupegem moest het verkeer op de N60 richting Ronse gisterenmorgen over 1 rijstrook. Oorzaak was een verkeersongeval tussen en vrachtwagen en een wagen. De aangereden wagen raakte zwaar beschadigd. Om de brokstukken op te ruimen en om te takelen werd 1 rijstrook afgesloten.

©VlaamseArdennen1