Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 AUGUSTUS

De bestuurder van de auto die zondag in Ename een 61 jarige motorrijder doodreed is na verhoor weer vrijgelaten. Het ongeval gebeurde op de Martijn Van Torhoutstraat, de motor werd langs achteren aangereden en de motorrijder was op slag dood. De wagen botste daarna nog op twee andere wagens.  

Het tankstation Q8, in het stadscentrum van Ronse, in de Zonnestraat wordt afgebroken. Bedoeling is dat er over vijf maand een nieuwe infrastructuur staat, met een shop en een carwash. Tijdens de werken kan men blijven tanken en is de shop ondergebracht in containers.

Bij een ongeval in de Bevrijdingslaan in Kaster is een chauffeur z’n rijbewijs voor 15 dagen kwijt door een positieve drugstest. Twee voertuigen die uit tegengestelde richting kwamen botsten er tegen elkaar. Eén bestuurder raakte lichtgewond.

In De Stadstuin van Ronse gaat de politie zowel preventief als repressief optreden. Bij mooi weer is vooral ’s avonds en ’s nachts geluidsoverlast. Mensen troepen samen aan het amfitheater omdat ze het sluitingsuur van 1u ’s nachts te vroeg vinden. Er wordt lachgas gebruikt en vuil achtergelaten. Er komen nu borden aan de ingangen, waarop staat dan men na 22u moet stil zijn. Er zal ook geverbaliseerd worden.

Nu vrijdag gaat er een oldtimerbusrally van start op de Markt van Oudenaarde. Het gaat om een organisatie van de vzw NostalBus. Een colonne van een twintig oldtimerbussen zal een weekend door de provincies Oost- en West-Vlaanderen trekken. Het gaat om voertuigen uit de jaren 50 tot 90.

©VlaamseArdennen1