Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 23 FEBRUARI

De Berchemweg in Melden werd gisterennamiddag een tijdlang afgesloten in beide richtingen door een zwaar verkeersongeval. Het ging om een kopstaartaanrijding tussen twee auto’s. Eén bestuurster moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Om de brokstukken te ruimen en de voertuigen te takelen werd de weg afgesloten.

In een bakkerij in de Kruisstraat in Ronse verkopen zoon en vader Baguet vanaf nu tot einde maart lachende kakjes tegen darmkanker. Het gaat om chocoladen boules de Berlin. Ze kosten 2.20 euro en daarvan gaat 50 cent naar de vzw Stop Darmkanker.

Ex-wielrenner en ploegleider Allan Peiper heeft van zijn vrouw een zitbank op Berg Ten Houte in Maarkedal gekregen als huwelijkscadeau. De onthulling gebeurde in aanwezigheid van heel wat prominenten uit de wielerwereld.

Er liggen nu als 31 vuilniszakken aan De Meerspoort in Oudenaarde. Een sluikstorter dumpt nu al enkele weken de zakken in de omgeving van de Rietgracht, de sloot achter de spoorweg en parking van de Colruyt. Een bewoner heeft de vervuiling al weken geleden gemeld aan het stadsbestuur, maar zegt burgemeester Marnic De Meulemeester, de grond is geen eigendom van de gemeente. Het is de eigenaar die het vuil moet opruimen. De politie is alvast een onderzoek gestart.

©VlaamseArdennen1