Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 SEPTEMBER

Koning Filip heeft gisterenavond de tentoonstelling Universus van Johan Tahon in het Mou in Oudenaarde bezocht. Kunstenaar Tahon was onder de indruk van de interesse en de kennis over kunst van onze koning. Foto’s van het bezoek staan op vlaamseardennen1.be

Zowel in Ronse in woonzorgcentrum De Linde als in Oudenaarde in woonzorgcentrum De Meerspoort is geprotesteerd tegen een mogelijke privatisering van de zorg. Het Vlaams Parlement zal het privatiseringsdecreet waarschijnlijk op 6 oktober stemmen. Volgens de vakbonden is dit nefast voor de werkdruk en de kwaliteit.

Nu zaterdag organiseert de provincie een participatiemarkt over de site Ruien Centraal. De site waar ondermeer ook de elektriciteitscentrale stond , en de bedrijfsgebieden er rond. Er zal een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan gemaakt worden. De provincie hoopt nu zaterdag ideeën op te doen via de participatiemarkt.

Bij verschillende snelheidscontroles in Ronse zijn 117 chauffeurs betrapt op te snel rijden. De trieste topper was de Rijkswachtdreef, waar 17.4 procent te snel reed, gevolgd door de Elzeelsesteenweg met 10.5% en de Doorniksesteenweg met 9.2 procent. De hoogste snelheid was 90 km per uur in een zone 70.

De camera van de trajectcontrole op de Kortrijkstraat in Elsegem is vernield door een verkeersongeval. Dat gebeurde gisterenavond, om een onbekende reden week een chauffeur van de weg af en botste tegen de paal van de camera en kwam daarna over de kop in de berm terecht. De chauffeur werd naar het ziekenhuis overgebracht.

©VlaamseArdennen1