Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 20 OKTOBER

De stad Oudenaarde lanceert een energieplan om haar burgers, verenigingen en bedrijven te ondersteunen in de energiecrisis. Een energiecoach zal bedrijven en verenigingen bijstaan met raad. En dit jaar zullen de retributies voor het huren van stedelijke gebouwen niet verhoogd worden. Er komt een communicatiecampagne om de ondersteunende maatregelen in de verf te zetten.

Vanaf nu zaterdag staat de Winterkermis op de Grote Markt van Ronse. Je kan er terecht tot en met dinsdag 1 november. Dit jaar is er voor de eerste keer ook een prikkelarme namiddag op maandag 24 oktober. Die namiddag is er speciaal voor kinderen die moeite hebben met een overvloed aan prikkels.

Op 10 december brengt VZW De Bolster de kerstsfeer naar Kluisbergen. Standhouders die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan dit Kerstplein in de Stationsstraat in Kluisbergen kunnen nog tot 18 november inschrijven. Meer info op vzwdebolster.be

Morgen is het Dag van de Jeugdbeweging. In het Bruulpark in Ronse zullen de jongeren verzamelen op de binnenkoer van het Spanjaardenkasteel, waar het vertrek- en het eindstation van de dag is gelegen. Er is ontbijt, pannenkoeken, een openluchtbar en een fuif.

In het woonzorgcentrum Heilig Hart in Oudenaarde is bewoonster Marie-Louise De Smet 103 jaar geworden. Ze heeft twee zonen en een dochter, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Ze zegt meer dan 100 jaar te zijn geworden door geen alcohol te drinken, opmerkelijk want ze was cafédochter.

De kasseien in de Ronde van Vlaanderenstraat in Kluisbergen krijgen een opknapbeurt. De winnaars van de Ronde van Vlaanderen hebben er hun eigen kassei met afbeelding, maar de laatste drie winnaars zijn er nog niet te zien. Tevens zijn de kasseien afgesleten door het weer. Er komt nu een opknapbeurt en ook de laatste drie winnaars zullen toegevoegd worden.

©VlaamseArdennen1