Nieuws Oudenaarde

OPNIEUW IJSPISTE EN KERSTMARKT IN OUDENAARDE

Er komt opnieuw een ijspiste en Kerstmarkt in Oudenaarde en daarvoor worden uitbaters gezocht.

Stad Oudenaarde begint al volop te dromen van een sfeervol eindejaar. “Verenigingen en handelaars die graag een chalet uitbaten op onze kerstmarkt, kunnen zich vanaf maandag 27 september aanmelden”, zegt schepen voor evenementen John Adam.

Schepen van Evenementen John Adam

“Beetje bij beetje durven we uitkijken naar een ‘normale’ eindejaarsperiode met alles erop en eraan, dus ook met onze traditionele kerstmarkt en ijspiste”, stelt schepen voor evenementen John Adam. “Onze chalets, uitgebaat door lokale handelaars en verenigingen, vormen de kern van alle sfeer. Hiervoor inschrijven kan vanaf maandag 27 september en dat tot woensdag 13 oktober. Begin november krijgt iedereen uitsluitsel of er al dan niet een chalet bemachtigd is.”

Hoewel aanmeldingen uit Oudenaarde voorrang krijgen, kunnen ook handelaars uit de ruimere regio hun kandidatuur indienen. “Er kan gekozen worden uit twee periodes, die we bewust met enkele dagen hebben verlengd. Zo is het zeker de moeite waard om de chalets mooi in te richten en is er ook beleving in de eerste week van januari. Dan staat de ijspiste er nog en is het ook nog kerstvakantie”, blikt schepen John Adam vooruit.

Vorig jaar kon er geen kerstmarkt plaatsvinden vanwege de gekende coronamaatregelen. “Onder meer onze ondernemers kregen professioneel hard te verduren. We hopen dat iedereen, chaletuitbaters én bezoekers, dit jaar extra zullen genieten van de eindejaarssfeer in Oudenaarde”, besluit de schepen.

Meer info via https://www.oudenaarde.be/kerstchalets