Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 FEBRUARI

De voltallige gemeenteraad van Oudenaarde wil dat de materniteit van het AZ Oudenaarde openblijft. Ze hebben een motie gestemd waarbij ze de federale regering vragen om de materniteit te laten bestaan. Tevens roepen ze omliggende gemeenten op hetzelfde te doen.

Ronse is volgens de laatste cijfers van notaris.be de goedkoopste van de provincie om een huis te kopen. Gemiddeld kost een pand in Ronse iets meer dan 206.000 euro. Op Vlaams niveau staat Ronse derde, na Vleteren en Menen. De goedkope aankoopprijs is wel relatief want soms volgen nog forse verbouwingskosten.

De vierde editie van Berchem Bruist gaat door op 1,2 en 3 juli. Door corona kon Berchem Bruist tweemaal niet doorgaan. De medewerkers kregen van het bestuur de plannen te horen voor de volgende editie tijdens een bedankingsdrink en een weerzienmoment.

Nu vrijdag zijn er op meer dan 115 plaatsen extra snelheidscontroles in het kader van de Verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen. Vorig jaar reden nog 15 procent van de gecontroleerde chauffeurs te snel ondanks de barre weersomstandigheden. Snelheid, blijft naast afleiding, alcohol, drugs en het niet dragen van de gordel, één van de vier grote killers in het verkeer.

©VlaamseArdennen1