Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 21 FEBRUARI

De kritiek van Jong CD&V over de proefopstelling om de verkeersknoop in Bevere te ontwaren en op de mobiliteit in het algemeen valt niet goed bij coalitiepartner Open VLD. De voorzitter van Open VLD heeft het over jeugdige overmoed en onbezonnenheid. Hij hoopt tevens dat het buiten medeweten en goedkeuring is van de partij CD&V.

De nieuwe snelheidsborden aan de invalswegen in Ronse registreren ook de snelheid. Dat heeft enkele opvallende snelheden opgeleverd. Zo reed een wagen op de Ninoofsesteenweg in de bebouwde kom 178 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. In de Engelsenlaan waar 30 is toegestaan staat het record op 107 km per uur.

De Kapelhoeve in de Nederholbeekstraat in Etikhove is een woonproject waarbij 10 nieuwe woongelegenheden ontstaan. Ze worden ondergebracht in de historische site van de vierkantshoeve. Elke woning heeft een privétuin maar ze kunnen ook genieten van het gemeenschappelijke groen.

Het Kluisbos blijft nog een hele week dicht. Dat heeft het gemeentebestuur van Kluisbergen beslist na de twee stormen die voorbij raasden. Door het bos te sluiten kan in alle veiligheid gewerkt worden. Er zijn namelijk heel wat opruimings- en herstellingswerken uit te voeren.

©VlaamseArdennen1