Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 31 DECEMBER

Het parket heeft het rijbewijs ingetrokken van de 29 jarige man uit Ronse die dinsdagavond betrokken was in een dodelijk ongeval op de N60 in Nukerke. De bestuurder is al zeker z’n rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Het parket geeft geen motivering voor de intrekking, maar alles lijkt te wijzen op overdreven snelheid.

De ijspiste van Oudenaarde is gisteren niet kunnen opengaan. De combinatie van warme temperaturen en veel wind zorgde ervoor dat er een grote plas water op de piste stond. De toplaag raakte maar niet bevroren. Er wordt nu gehoopt dat de toplaag vandaag alsnog zal bevriezen.

Zeven vertellers van Theater Stam hebben kerstverhalen digitaal opgenomen. Ze deden dit in samenwerking met de Stad Oudenaarde. Normaal worden de vertelsels gebracht op de kerstmarkt, maar aangezien deze niet kon doorgaan is dit een mooi digitaal alternatief.

De vraag van CD&V plus in Kluisbergen om een bindende volksraadpleging over de fusie  te houden, wordt niet ondersteund door de bestuursmeerderheid. De meerderheid wil eerst de resultaten van de haalbaarheidsstudie afwachten.

In Wortegem plaatst het comité Wortegemse Feesten elk jaar kerstbomen in het centrum van de gemeente. Maandagavond werden twee personen opgemerkt met een aanhangwagen, die kerstbomen en kerstversiering aan het stelen waren. Dat gebeurde ter hoogte van de frituur in Wortegem.

©VlaamseArdennen1