Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 14 MAART

Tijdens de snelheidscontroles van afgelopen week in Ronse kregen 254 chauffeurs een boete voor te snel rijden. In totaal werden 5600 voertuigen gecontroleerd. 4.5 procent reed dus te snel. In de zone 50 werd er vooral te snel gereden in Hogerlucht, Savooistraat en Kammeland. In de zone 30 reed bijna 17 procent te snel in de Gomar Vandewielelaan. Op de Doorniksesteenweg werd een laagvlieger geflitst aan 103 km per uur, waar 70 is toegestaan.

Het was vroeg opstaan voor de kinderen van het zesde leerjaar van de Decroly Germinal basisschool. Ze waren immers te gast in Boerderij 63, om een ochtend te beleven zoals de landbouwers. Eerst werden de koeien gemolken, daarna was er tijd voor een ontbijt.

Alle sterrenrestaurants in onze regio behouden hun Michelinsterren, zou behoudt Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegen zijn ster, dat is ook het geval voor In den Hert in Wannegem-Lede. In Vloesberg krijgt restaurant Le Vieux Château zijn eerste ster. Hof Van Cleve blijft voorlopig nog een driesterrenrestaurant, maar onlangs maakte Peter Goossens bekend dat hij eind dit jaar stopt, zijn rechterhand neemt de zaak over, het is afwachten of hij de drie sterren kan behouden.

©VlaamseArdennen1