Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 2 MAART

De internetcriminaliteit in onze regio is in opmars, in de politiezone Brakel-Horebeke-Maarkedal-Zwalm is er één melding om de drie dagen. Op alle mogelijke manieren proberen daders gegevens of geld van slachtoffers te ontvreemden. Daarvoor gebruiken ze Whatsapp, e-mail, tweedehandswebsites, telefoon of sms.

Infrabel wil op termijn alle overwegen zoveel mogelijk vervangen door een tunnel, brug of zijweg. Maar dat is geen oplossing voor de overweg in Leupegem. Daar is het sluiten van de overweg en vervangen door een tunnel of brug onmogelijk. Het verkeer omleiden is al evenmin een oplossing.

Het wordt een drukke maart voor de leerlingen van de Kunstacademie Vlaamse Ardennen. Morgen en zaterdag dansen ze de voorstelling ‘Reis rond de wereld’ in Ronse’ en op 4 en 5 maart staan ze met ‘Let’s hit in’ in het Marca in Maarkedal. Zo’n honderd jeugdige talenten nemen deel aan de show.

Vooruit Wortegem-Petegem vraagt een bevraging over de beslissing van het gemeentebestuur om de openbare verlichting te doven tussen 23u en 6u. Het gevoel van onveiligheid is te groot, weten de socialisten. Op dit ogenblik ziet het er echter niet naar uit dat er een bevraging komt.

©VlaamseArdennen1