Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 MAART

Op de hoek van de Jozef Braetstraat en de Beverestraat heeft de brandweer gisteren een appartementsgebouw ontruimd. Het vuur was ontstaan op debovenverdieping en zorgde voor een hevige rookontwikkeling die zich in het hele gebouw verspreidde. Negen mensen konden het gebouw op eigen kracht verlaten, vier mensen moesten met de brandladder bevrijd worden. Negen bewoners onder wie twee kinderen moesten naar het ziekenhuis.

Tijdens de verkeersveilige dag afgelopen maandag reed 1 op 10 chauffeurs in onze provincie te snel. Dat betekent een overtredingsgraad van bijna 10 procent. 246 zullen een boete ontvangen, negen bestuurders gingen de bon op voor GSM gebruik, 1 chauffeur negeerde de tonnagebeperking, twee voertuigen stonden verkeerd geparkeerd.

Volgende week donderdag 8 maart is gewezen journaliste Veerle Janssens te gast bij het Davidsfonds in CC De Ververij. Ze werkte onder meer voor de De Standaard en De Tijd. Ze zal het hebben over vrouwelijke componisten.

De Brandweerzone Vlaamse Ardennen en het AZ Oudenaarde houden vandaag een grote brandweeroefening met evacuatie van het Algemeen Ziekenhuis. Er zal een brand gesimuleerd worden. Vrijwilligers zullen dienst doen als patiënten, die moeten geëvacueerd en opgevangen worden. Patiënten en bezoekers worden ingelicht van de oefening.

©VlaamseArdennen1