Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 OKTOBER

Voortaan is het mogelijk tijdens elke schoolvakantie een speelstraat te organiseren in Oudenaarde. Tot voor kort was dit enkel in de zomervakantie mogelijk. Vanaf nu kan het elke schoolvakantie en de stad gaat evalueren of het ook op vrije dagen buiten de schoolvakanties kan.

In het AZ Oudenaarde liggen momenteel drie covid-patiënten. Het gaat om patiënten die niet gevaccineerd zijn of met een onderliggende pathologie. Er ligt geen enkele covid-patiënt op intensieve. In het ziekenhuis is een mondmasker verplicht en tussen 15 en 19u is slechts 1 bezoeker per patiënt toegelaten, gedurende maximum een uur.

Voor het eerst sinds corona organiseert het Centrum Ronde Van Vlaanderen opnieuw een echte praatavond. Vanavond om acht uur zullen Eli Yserbyt en Mario De Clercq het hebben over het crossseizoen. Dat in aanloop naar de Koppenbergcross maandag. Meer info op crvv.be

De Ronsenaar Christophe Hooreman heeft de 24 uur van Spa-Francorchamps voor 2PK’s en C1’s gewonnen, met z’n team CGS Racingteam. Veertig opgewaardeerde 2 PK’s en een zestigtal Citroën C1’s deden mee. Christophe Hooreman won ook al in 2016.

Volgens Elisabeth Meuleman van Groen betalen gezinnen in Oudenaarde 180 euro te veel voor hun elektriciteit. Dat komt omdat het stadbestuur samenwerkt met distributienetbeheerder Gaselwest, volgens Meuleman één van de duurdere. Overstappen naar Fluvius West zou een besparing betekenen. Volgens Burgemeester Marnic De Meulemeester moet een eventuele overstap grondig onderzocht worden.

Kan je binnenkort in Oudenaarde melden dat een vuilbak vol is via QR code ? Dat onderzoekt het stadsbestuur. De straatvuilbakken zullen dan niet langer uitpuilen en efficiënter geledigd worden. Dagmar Beernaert van Vooruit deed het voorstel tijdens de jongste gemeenteraad, een dergelijk systeem bestaat al in Hasselt. Oudenaarde heeft 254 straatvuilnisbakken.

©VlaamseArdennen1