Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 MAART

Deze voor- en namiddag kan er hinder zijn op de N60 en N8 in Leupegem. Boeren uit onze regio trekken immers met hun traktoren naar de nationale boerenbetoging in Brussel. De meeste hinder wordt verwacht tussen half acht en tien uur aan de rotonde in Leupegem en omliggende wegen.

Bistro Boekzitting aan de rand van het Muziekbos heeft nieuwe eigenaars. Het gaat om Aaron Demeulemeester en Camille Picalausa die ook al eetcafé The Backyard in het centrum van Ronse runnen. Tegen het einde van het jaar moet de Boekzitting een mix van tearoom, eetcafé en vleesrestaurant worden. Ook de fietsers en mountainbikers zullen welkom zijn.

De Wortegemstraat in Bevere is gisterenmiddag afgesloten geweest voor een verkeersongeval. Bij het ongeluk raakten twee wagens betrokken, het gebeurde op het kruispunt met de Doornikse Heerweg, onder de brug van de N60. Een automobilist die de weg wilde oversteken merkte te laat een andere wagen die aangereden kwam. De bestuurders bleven ongedeerd.

Op het Aimée Delhayeplein in Ronse zijn de geldautomaten in een bank zwaar beschadigd. Het toestel werd toegetakeld met een zwaar voorwerp. Het is nog onduidelijk of het gaat om puur vandalisme of om een mislukte digitale plofkraak. De camerabeelden zullen meer duidelijkheid moeten brengen.

©VlaamseArdennen1