Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 OKTOBER

De eredienst in de Klijpekerk in Ronse is gisteren niet kunnen doorgaan omdat er teveel rook in de kerk hing. Deze was afkomstig van een fuif die in de onderliggende parochiezaal doorging de avond ervoor. Er werd tijdens de fuif gebruikt gemaakt van een rookmachine. Door de luchtkanalen kwam de rook ook in de kerk terecht.

De stad Oudenaarde werkt aan een energiepact. Met dit pact willen ze niet alleen zelf energie besparen, maar ook de inwoners en verenigingen daarbij helpen. Er komt een sensibiliseringscampagne voor burgers, verenigingen, bedrijven en stadspersoneel.

In Ronse heeft een koppel betaald met een vals briefje van 50 euro. Dat gebeurde in een handelszaak in de Ninovestraat, in het centrum van Ronse. Het koppel zijn twintigers en verplaatsen zich met een donkerblauwe Golf met Franse nummerplaat.

De brandweer van Kluisbergen heeft een grote veiligheidsoefening gehouden op de site van de voormalige elektriciteitscentrale van Ruien. Dat gebeurde gisterenvoormiddag, tussen 9 en 11u, in het laatste gebouw dat nog overblijft van de gewezen centrale. Om veiligheidsredenen werden geen toeschouwers toegestaan.

©VlaamseArdennen1