Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 OKTOBER

Er is een 31 jarige Gentenaar opgepakt voor de brandstichting eind augustus van twee leger pantservoertuigen in Oudenaarde. De man heeft sympathieën voor de Palestijnse zaak en werd dankzij camerabeelden geïdentificeerd. De raadkamer besliste hem een maand in de cel te houden.

In Gavere hebben twee jongeren een krantenwinkel willen overvallen, maar zijn ze gebotst op een agent in burger, die gewapend was en als klant in de winkel stond. Toen ze de agent opmerkten zijn ze gevlucht, later konden de twee toch ingerekend worden. Ze beweren dat ze een grap wilden uithalen.

De vernieuwing van het wegdek in de Heurnestraat in Oudenaarde zal nog tot vrijdag duren, dat is een week langer dan voorzien. De vertraging is er door technische problemen, de onderste asfaltlaag vertoont namelijk scheuren en barsten.

Houtverwerkingsbedrijf De Noordboom in Ronse bestaat veertig jaar. En dat vieren ze ondermeer met een nieuw woon- en bouwconcept Woodular. Dat staat voor ecologisch gezond, makkelijk aan te passen en energiezuinig. Het is systeem is modulair en dus makkelijk aanpasbaar en snel inzetbaar.

©VlaamseArdennen1