Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 12 NOVEMBER

De overweg in de Leupegemstraat in Leupegem-Oudenaarde is sinds vanmorgen vroeg weer open. Hij was vier dagen dicht voor herstellingswerken. Overdag konden zelfs fietsers en voetgangers niet door. De werken waren nodig zegt Infrabel, om op die plek veilig treinverkeer te kunnen blijven garanderen. Maar intussen is de overweg dus weer open.

Het 11.11.11 comité in Oudenaarde vraagt om meer aandacht voor de klimaatproblemen. Die zijn dramatisch voor het zuiden, klinkt het. In Oudenaarde konden voorbijgangers draaien aan het Wereld Rad Van Fortuin. Wie op een westers land terecht kwam kreeg een stuk Adriaen Brouwertaart, wie op een zuiders land terecht kwam kreeg een droge beschuit. Omdat veel landen de klimaatproblemen erg zullen voelen zijn dan ook meer droge beschuiten uitgedeeld dan taartjes, zegt 11.11.11.

Het agentschap Opgroeien heeft kinderopvang ‘t (b)engeltje in Oudenaarde met onmiddellijke ingang gesloten. De ouders van 32 baby’s en peuters zitten plots zonder opvangplaats. Volgens het agentschap is een veilige opvang daar niet mogelijk. De echte reden is nog onduidelijk, maar het gaat mogelijk om een administratieve nalatigheid, waartegen de uitbaatster van de crèche eerder al in beroep ging. Het is voorlopig onduidelijk hoelang de crèche moet toe blijven en waar ouders nu plots naartoe moeten.

©VlaamseArdennen1