Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 NOVEMBER

Vijf inbrekers hebben in de Boontjesstraat in Ronse geprobeerd een woning binnen te dringen. Een buur betrapte ze en achtervolgde de inbrekers. De nummerplaat kon genoteerd worden, maar bleek van een gestolen voertuig. De VW Golf waarmee de inbrekers reden was al op verkenning geweest in de straat.

De arbeidsrechtbank in Oudenaarde is er slecht aan toe, althans de infrastructuur. De lift is al meer dan twee maanden stuk en niemand weet wanneer die zal gerepareerd worden. Hierdoor kunnen mensen die slecht te been zijn of in een rolstoel zitten moeilijk naar de rechtbank. Het water sijpelt ook door het dak. Substituut-arbeidsauditeur Jan Vermeir trekt nu aan de alarmbel.

De kerstboom op de Markt van Oudenaarde is gisteren aangekomen en geplaatst. Vandaag gaat het stadspersoneel aan slag met de decoratie van de Markt en de winkelstraten. Alles is vroeger dan andere jaren, aangezien er dit weekend Winterwarmte is in Oudenaarde.

In Ronse zullen 160 eindejaarkransen de centrumstraten versieren. De kransen werden gemaakt door maatwerkbedrijf Arcor uit Ronse. De kransen zijn 1.20 diameter en worden per twee opgehangen aan de lantaarnpalen van de Wijnstraat tot aan het station.

Er heeft een zware brand gewoed in een alleenstaande woning in de Beekstraat, op de grens van Eine en Mullem. De brand ontstond op de bovenverdieping. De zoon die aanwezig was ontdekte de brand en kon de hulpdiensten verwittigen. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de woning is onbewoonbaar.

Afgelopen weekend werd in het Duitse Kleve, de zusterstad van Ronse, Prinz Karnaval aangesteld. Dat gebeurde met een delegatie uit Ronse van de Bommels en burgemeester Ignace Michaux, die voor de eerste keer als zijnde burgemeester naar Kleve trok.

©VlaamseArdennen1