Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 OKTOBER

In Oudenaarde is gisterennamiddag een gevangene ontsnapt uit het politiekantoor. Dat gebeurde toen de agenten hem een luchtje lieten scheppen op de binnenplaats. Hij gaf een agent een duw en kon ontsnappen. Meteen werd in Oudenaarde centrum een grote zoekactie opgestart, waarbij ook de federale politiehelikopter werd ingezet. Een voorbijganger merkte de ontsnapte persoon op ter hoogte van CC De Woeker, daar werd hij door de politie ook ingerekend.

Vooruit en Groen hebben in Ronse op de dag van Verzet tegen Armoede gepleit voor meer daadkracht. Er moet meer aandacht komen voor een huurpremie, een meldpunt tegen discriminatie op de huurmarkt, meer crisisopvangplaatsen en een noodkoopfonds.  Ook de renovatie van de sociale woningen duurt te lang, en er zijn er in Ronse te weinig.

Wie als mountainbiker een uitdaging zoekt moet de rode route in Ronse rijden, 32 kilometer lang, maar vooral ook een steile trap en toegangsmolentjes die het moeilijk maken. Aan de steile trap op grondgebied Maarkedal zou een leuning moeten komen. Dat werd gevraagd maar staat er nog altijd niet.

De lokale PVDA heeft in Ronse afgelopen weekend zo’n 123 liter soep uitgedeeld. Ze deed dit deur aan deur in de wijken Scheldekouter en Stookt. Het initiatief ging uit van een postbode in Scheldekouter, en kaderde in het teken van de Dag van Verzet tegen armoede.

In Wortegem-Petegem is de match tussen FC Petegem Aan de Schelde en SK Zingem stilgelegd na commotie op het veld. Een rode kaart voor bezoeker Kevin Vande Walle was de aanleiding. De commentaren verschillen nogal wat naargelang het kamp. Bij het verlaten van het terrein was er nog een schermutseling tussen de scheidsrechter en een supporter.

©VlaamseArdennen1