Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 NOVEMBER

Kinderopvang ‘t (b)engeltje in Leupegem blijft voor ophef zorgen. Het Laatste Nieuws ontdekte dat Kind en Gezin, de voorganger van het Vlaams Agentschap Opgroeien zwaar blunderde. Zo werd gemeld dat er geen klachten tegen de kinderopvang waren, zowel ouders als werknemers kregen dit antwoord. Ook het parket werd niet op de hoogte gesteld van eerdere klachten, waardoor de zaak langer aansleepte.

Fan van Ronse is nu ook een postzegel. Er bestaan intussen al postkaarten, koffiemokken, spaarpotten, balpennen, memorysticks, draagtassen, drankmanden, polo’s en de nieuwe kalender met Fan van Ronse op. Nu kan je dus ook een brief versturen met een gepersonaliseerde postzegel. De postzegel is enkel te koop in de Hoge Mote.

Groen en de Fietsersbond zijn niet te spreken over de beslissing van de Stad Oudenaarde om autoverkeer toe te laten in Meerspoort. Het gaat om verkeer in één richting en de straat wordt een fietsstraat. Hiermee moet het drukke verkeer in de Beverestraat ontward worden . Volgens Groen en de Fietsersbond dus geen goed idee en ook een excuus om geen werk te hoeven maken van de al zo lang beloofde voltooiing van de fietsring.

Aan het politiekantoor van Oudenaarde hebben hulpverleners en politieagenten een stille actie gehouden tegen het toenemende geweld tegen de hulpdiensten. Directe aanleiding was het doodsteken van een politieagent afgelopen donderdag in Schaarbeek.

Er komt een WK dorp in de ontwijde Sint-Corneliuskerk in Ruien. De organisatie is in handen van KFC Kluisbergen en MVC Domein Kluisbos. De deuren gaan bij elke wedstrijd van de Rode Duivels twee uur voor de aanvang van de wedstrijd open. De kerk wordt passend aangekleed. Inkom is 5 euro.

©VlaamseArdennen1