Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 NOVEMBER

Nu zondag staan de kinderen centraal tijdens de Kunstendag voor kinderen in CC De Ververij. Samen met de bibliotheek en de jeugddienst worden aan kinderen van 0 tot 12 jaar en hun familie  gratis activiteiten aangeboden.  Het gaat om workshops voor verschillende leeftijden.

De afvalophalers hebben in Kluisbergen een geweldige ovatie gekregen. Langs de parklaan hadden zo’n 300 kinderen van de basisscholen in Berchem plaatsgenomen. Er volgende een ovatie die luidkeels te horen was, en de ophalers krijgen ook chocolade overhandigd.

Ook de Maalzaak in Maarkedal doet opnieuw mee aan de Kunstendag voor kinderen. Nu zondag kunnen ze een hele dag kunst beleven in het vrijetijdscentrum tijdens het Kinderkunstenfeest. Er zullen allerlei workshops zijn en kunstige activiteiten.

In de Glorieuxlaan in Ronse is woensdagnamiddag een 73-jarige voetgangster aangereden. Ze kwam tussen twee wagens uit, ze liep een zware voetbreuk op. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. Het voorval zorgde voor verkeershinder op deze invalsweg naar het centrum.

Nog tot 25 november wordt in de politiezone Vlaamse Ardennen extra uitgekeken naar gsm-en achter het stuur. Er zijn dus extra controles op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur, dit kadert in de actie Automodus van het parket Oost-Vlaanderen. Wie betrapt wordt riskeert een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor acht dagen.

©VlaamseArdennen1