Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 29 APRIL

Groen Oudenaarde voorziet mobiliteitsproblemen als op de site Santens en Alvey ,op de linkeroever van de Schelde, een goeie 500 woningen bijkomen. Ook op de site Saffre komen 265 woningen en tussen het station van Oudenaarde en de site Santens komen er nog meer dan 400 woongelegenheden bij. Zonder goed mobiliteitsplan komen er dus problemen, zegt Elisabeth Meuleman.

De Stad Ronse heeft een partner gevonden voor de Pleinconcerten. Ronsenaar Rudy Baguet van RAAK zal instaan voor de organisatie. Volgens Aaron Demeulemeester, schepen van Evenementen, heeft hij al vaak ingestaan voor het licht en geluid van Ronse Op Scene en in CC De Ververij. Hij was de beste van drie kandidaten. Het eerste Pleinconcert gaat door op 9 juli.

De Fiertelommegang van Sint-Hermes in Ronse op 30 mei wordt alweer geen traditionele editie. De Fiertelprocessie zal omwille van corona dit jaar niet kunnen doorgaan. Ook de bijeenkomst van de figuranten en medewerkers op het Stadhuis kan om dezelfde reden niet doorgaan.

In onze Reeks de terrassen weer open op 8 mei, polste Filip Schamp bij Restaurant ‘T Verloren Hart in Oudenaarde, wat hun plannen zijn. 

Het Lappersfort in Oudenaarde krijgt tussen het Jezuïetenplein en de Burgschelde  een nieuw wegdek en meteen ook bredere voetpaden. Het nieuwe wegdek zal in mozaïekkeien gelegd worden en in stijl aansluiten bij het eerder heraangelegde deel.

De zesde editie van de KWB zoektocht in Oudenaarde ziet er dit jaar helemaal anders uit. Het is een fiets- in plaats van een wandelzoektocht geworden. Daarmee wil KWB de horizon verleggen en ook uitwijken naar de deelgemeenten. Meer info op http://kwb-oudenaarde.com/

©VlaamseArdennen1