Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 20 AUGUSTUS

Vanaf vandaag gaat de politie de snelheid controleren aan de werkzaamheden op de N60 in Mullem. Door werkzaamheden aan het distributienetwerk wordt de snelheid er tijdelijk beperkt tot 50 km per uur. De politie zal er geregeld snelheidscontroles uitvoeren.

Bij de wekelijkse snelheidscontroles in Ronse gingen 211 snelheidsduivels op de bon. De hoogste snelheid werd gemeten op de Doorniksesteenweg. Daar reed een chauffeur 108 waar 70 is toegestaan. In de Bruneellaan hielden 18.2 van de chauffeurs zich niet aan de limiet van 30 km per uur, ook in de Savooistraat waar 50 is toegestaan reed 16.6% te snel.

De vierdaagse fietstocht van Oudenaarde naar de top van La Planche des Belles Filles heeft 18.847 euro opgebracht. Met Ride to Unite vertrokken begin juli 9 renners voor de rit. Het geld gaat naar de stichting Pelicano, een organisatie die zich inzet tegen kinderarmoede.

Dinsdagavond heeft de politie enkele chauffeurs betrapt op asociaal en gevaarlijk rijgedrag in het industriegebied Klein Frankrijk. Het gaat om jongeren die hard met de wagen optrekken, de motor laten brullen en zorgen voor knallen. Ook telkens optrekken en afremmen en donuts maken.

©VlaamseArdennen1